Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Június 29. 13:57, csütörtök | Helyi

Ön is megfigyelte a Napot a Vulkánparkban a Múzeumok Éjszakáján?

Ön is megfigyelte a Napot a Vulkánparkban a Múzeumok Éjszakáján?

Az év egyik leghosszabb és egyben legforróbb napján, június 24-én ismét izgalmas programokkal várta 18 és 24 óra között a celldömölki Kemenes Vulkán Park az élményszerű kikapcsolódás után érdeklődőket.

Napmegfigyelés, csillagmegfigyelés. A többség érdeklődési körébe beletartozik e két természettudományos tevékenység. A Vulkánpark többek között erre is lehetőséget adott a Gotthard Csillagászati Egyesület kollégái és távcsövei segítségével a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat keretében. A programra látogató saját szemével figyelhette meg a Napon megtalálható, jelenleg aktív Napfoltokat, a csillagmegfigyelést azonban beárnyékolták a felfrissülést hozó nyári zivatarfelhők. Nem kellett azonban szomorkodni, hisz az intézmény beltéri programokkal is készült e nevezetes napon. Kortárs animációs filmek vetítése, workshop, akciófestés és maga az ország egyetlen vulkanológiai kiállítása fogadta a majdnem 200 főt elérő látogatósereget.

A program sikere, s a szervezők lelkesedése folytán a Kemenes Vulkán Park minden bizonnyal 2018-ban is csatlakozik majd az országos programsorozathoz, így a folyamatos megújulásra törekvő intézménybe jövőre is ellátogathat ezen esemény alkalmából, aki valamilyen oknál fogva idén lemaradt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.