Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Cégregiszter | Civil szervezetek

Magyar Éremgyűjtő Egyesület Celldömölki Csoportja

9500 Celldömölk, dr. Géfin tér 1.

Magyar Éremgyűjtő Egyesület Celldömölki Csoportja a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban működik már hosszú évek óta, a kultúrház egyik leg

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete megalakulása után 1971-ben Celldömölkön is megalakult a Kemenesaljai Művelődési Központ klubjaként a "Régipénz- és Éremgyűjtők Köre". A 12 alapítóból két fő jelenleg is aktívan részt vesz a csoport életében. A kis létszámú csapat hamarosan fennmaradási gondokkal küzdött az időközbeni elköltözések és elhalálozások miatt. A kor szellemének megfelelően a szombathelyi egyesület fiók-csoportjaként tevékenykedtek. Számos szép kiállítással mutatkoztak be a város közéletében. A kis csoport lassan a feloszlás sorsára jutott. Borbándy József 1975-ben történt Celldömölkre költözésével megváltozott a helyzet. Felkereste a városban lakó, de más csoportokban MÉE tag gyűjtőket, és fáradságos munkával újjászervezte a celli csoportot. 1991-ben a csoport kivált a szombathelyi egyesületből, és önálló életet kezdett. Kezdetben 35 fő körüli létszám 25 -28 főben stabilizálódott. A csoport évente 2-4 jelentős kiállítást rendez. 2000 óta minden évben a város milleniumi napjához legközelebbi vasánapon "Ki mit gyűjt" országos cserenapot tart, amelyre az ország különböző részéről jönnek az éremgyűjtők.
A MÉE Celldömölki Csoportja rendezte meg 2005-ben a 35. Vándorgyűlést, ami az éremgyűjtő társadalom évenkénti legnagyobb rendezvénye. Országosan is, és nemzetközileg is jó visszhangja volt. /Szlovák, osztrák, szerb, szlovén, holland,belga résztvevőkkel./ A csoport 2010-ben első önálló érméjeként ezüst és bronz érmét veretett a trinoni békediktátum 90. évfodulójára. Az éremből 110 db ezüst, és 200 db bronz az előjegyzések alapján azonnal elfogyott. A csoport összejövetelek minden hónap első szerdáján 18 órakor kezdődnek a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár klubszobájában.

Minden érdeklődőt tisztelettel várnak.

Info:
Hetényi József titkár, 06-20-526-90-64
dr. Hollósy István elnök, 06-20-238-97-93

kapcsolat