Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2014. Március 14. 12:06, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

29,5 millióért vette le a nem létező rontást a jósnő

29,5 millióért vette le a nem létező rontást a jósnő

Jogerős ítélet született egy hódmezővásárhelyi jósnőnek az ügyében. A. Szilviát jelentős kárt okozó csalás miatt marasztalta el a Gyulai Törvényszék. A nőnek összesen 29 millió 354 ezer forintot kell visszafizetnie a sértettnek és további négy károsultnak.

A leginkább megkárosított békéscsabai asszony egy hirdetési újságban olvasta a vádlott hirdetését, miszerint jóslást és rontáslevételt vállal. A jósnő elhitette a sértettel, hogy az anyján és a családján rontás van, és ha azt nem veszi le, az édesanyja egy hónapon belül meghal.

Elmondta a nőnek, hogy a család a pénz által lett megrontva, és ezt úgy lehet levenni, ha az összes bankót elviszi egy szent helyre. A sértett kétmillió forint készpénzt vett fel a bankból, és az összeget átadta a jósnőnek. Néhány nap múlva a vádlott felhívta a sértettet, további kétmillió forintot kért tőle, és még aznap meg is kapta.

A jósnő néhány nap múlva ismét felhívta a sértettet azzal, látja, hogy van még pénze, és a rontáslevétel akkor működik, ha az összes pénzt meg lehet tisztítani. Ezután a sértett részletekben további pénzösszegeket adott át a vádlottnak, összesen 28 millió 130 ezer forintot. Néhány hónap múlva a sértett kérte vissza a pénzét, a vádlott azonban nem volt elérhető. Kiderült, hogy nem is az eredeti nevét adta meg a sértettnek.

A vádlottnak három hódmezővásárhelyi sértettől sikerült hasonló módszerrel ékszereket kicsalnia 71 ezer, 168 ezer és 184 ezer forint értékben, valamint egy békéscsabai férfit vett rá arra, hogy rontáslevétel céljából 750 ezer forintot adjon át a részére.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 13:21, péntek | Bulvár

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport, az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.

2024. Június 27. 07:31, csütörtök | Bulvár

Ferencz Orsolya: nagy nemzeti büszkeség a magyar űrhajósprogram

A kutatási-tudományos projektek végrehajtása mellett a fiatalok inspirációja kiemelt feladata a magyar űrhajósprogramnak, de az országnak is nagy nemzeti büszkeséget jelent

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Bulvár

Varga sérülésével foglalkoznak a német lapok

Elsősorban a súlyos sérüléseket szenvedő Varga Barnabás esetével és állapotával foglalkozott a helyi sajtó a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának vasárnap esti mérkőzése után.

2024. Június 18. 08:18, kedd | Bulvár

MTVA: nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását.