Városlista
2024. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2012. Február 19. 21:38, vasárnap | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

A celldömölki kórház jövője is változásokat tartogat

A celldömölki kórház jövője is változásokat tartogat

A celldömölki kórházban is lesznek változások, ám ez az intézmény megmaradhat önálló intézménynek.

Átalakulóban a kórházak: megszűnik Körmenden a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás.

Hónapok óta zajlanak az egyeztetések a kórházak struktúrájának átalakítása miatt. Intézmények nem színnek meg, csak átalakulnak úgy, hogy mindenki hozzájuthasson a legmagasabb szintű ellátáshoz. Körmenden megszűnik a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás, Celldömölkön viszont például ezt erősítik.

Prof. dr. Nagy Lajos hangsúlyozta, hogy a körmendi kórház megmarad kórháznak, viszont a jövőben nem lesz önálló gazdálkodása, beolvad a Markusovszky kórházba. A tervek szerint ez a folyamat nyár elejéig lezajlik, s mindebből remélhetőleg a lakosság semmit nem érez majd.
- Mint minden átalakításnak, ennek is lehetnek vesztesei - mondta a vezérigazgató. - Próbáljuk mindenki érdekeit szem előtt tartani, s a dolgozókat is megtartani. Lesznek olyanok, akik ezentúl nem helyben, hanem a szombathelyi kórházban dolgoznak majd, de biztosan lesznek olyanok, akik máshol keresnek munkát. A celldömölki kórházban is lesznek változások, ám ez az intézmény megmaradhat önálló intézménynek. Itt az aktív sebészeti fekvőbeteg ellátásban az egynapos sebészeti ellátás szerepe nő meg, a belgyógyászaton pedig itt is járóbeteg-szakellátás és krónikus ellátás lesz. A szülészet-nőgyógyászat a kórház egyik erőssége, ezt a jövőben erősíteni is szeretnénk, és ez az osztály a Markusovszky kórház Zrt. szülészeti-nőgyógyászati osztályához integráltan működik a továbbiakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 13. 08:56, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: a gyors bérkonvergencia a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése

A jövő évtől 3-6 százalék között alakulhat a GDP növekedési üteme, ehhez társul a gazdasági növekedésen alapuló gyors bérkonvergencia, ami a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése