Hírek
2012. Június 17. 19:47, vasárnap |
Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu
A pálinka körül forgott minden
Szombaton rendezték meg a harmadik Vas megyei nyílt pálinka és párlat versenyt és fesztivált. Az is kiderült, hogy a magánfőzők és bérfőzdék pálinkái közül melyeket értékelte legjobbra a zsűri.
Az idei rendezvény a gyümölcs, a bor és a pálinka szerepét hivatott bemutatni a gasztronómiában.
Jó kedvvel és napsütéssel kezdődött szombaton reggel a harmadik Vas megyei nyílt pálinka és párlat verseny: zenés ébresztővel indult a nap, majd pálinkás jó nappal és koccintással folytatódott. A Buti Károly gyümölcsösében tartandó fesztiválon volt minden mi szem, szájnak ingere, a vendégek közül senki sem maradt étlen, szomjan.
- Próbáltunk változatos programokat összeállítani, hogy a pálink és párlatok versenye mellett mindenki találjon kedvére valót - mondta Buti Károly. - A rendezvényünk nemcsak az italok versenyéről szól, hanem fesztivál is egyben. Kulturális műsor zajlik egész nap a sátorban, számtalan fellépővel, játékokkal, tűzzsonglőrökkel kedveskedünk az érdeklődőknek. Emellett a környék kézművesei kínálják portékáikat. A rendezvény maga azonban a pálinkák és a párlatok körül forog. Idén 280-an neveztek be a megmérettetésre, a legtöbben bérfőzők. Érkeztek nevezők Sopronból, Győrből és Szombathelyről is.
A zsűrinek nem volt könnyű dolga, 31 féle pálinkát, párlatot és likőrt kellett pontozniuk. A hagyományos ízek, mint a sárgabarack és szilva mellett a vadtermésből készült nedűk is népszerűek voltak. A zsűri pontozta az illat tisztaságát, az íz karakterét, a harmóniát és a tisztaságot is. A versenyt a kőszegdoroszlói Pongrácz László málnapálinkája nyerte.
A NAV Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága az idei évre is meghirdette a magánfőzők és bérfőzők, illetve a kereskedelmi főzdékben készített pálinkák és párlatok versenyét. A 18 fős szakértői zsűri június 8-án kóstolta végig a beküldött pálinkákat és párlatokat, s mind a kilenc kategóriában döntött a győztesekről, a helyezettekről. A bérfőzetők versenyének eredményét szombaton hirdették ki: első helyen a Győr-Moson-Sopron megyei Jankovics Ferenc végzett almapálinkájával. A megyéből is sok jó pálinkát neveztek a versenyre, többen is húsz pontot kaptak nedűjükre. A 282 benevezett pálinkából egyébként hatvan arany minősítést kapott. A kereskedelmi főzdék eredményeit június 30-án a győrvári pálinkafesztiválon hirdetik ki.
Kapcsolódó galéria
Ezek érdekelhetnek még
2025. Március 19. 07:58, szerda | Helyi
Erdő Péter kezdeményezte Ervin Gábor, a nyilasok által meggyilkolt vértanú pap boldoggá avatását
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek kezdeményezte Ervin Gábor, a nyilasok által 1944-ben meggyilkolt katolikus pap, embermentő boldoggá avatását vértanúság címén.
2025. Április 09. 07:39, szerda | Bulvár
Megnyitották a BMW debreceni \"tehetség gyárát\"
TalentFactory - \"tehetség gyár\" - kezdte meg a működését a BMW Group Gyár Debrecen duális szakképzési programja keretében - jelentették be a gyár és a város vezetői sajtótájékoztatón kedden a helyszínen.
2025. Április 09. 07:38, szerda | Életmód
Csökkent az infláció
NGM: jelentős hatása van az árréscsökkentésnek: az infláció már márciusban 4,7 százalékra esett.
2025. Április 09. 07:37, szerda | Belföld
Szijjártó Péter: az elmúlt napokban jelentősen megnőtt az autóipar érdeklődése Magyarország iránt
Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt az autóipar érdeklődése Magyarország iránt, minthogy hazánk a jelenlegi globális bizonytalanságok közepette is stabil környezetet nyújt az ágazat számára