Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2013. Május 08. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Felejtse el a hajfestést, itt az új megoldás az ősz hajra

Felejtse el a hajfestést, itt az új megoldás az ősz hajra

Hamarosan elfelejtheti a hajfestést, a tudósok ugyanis felfedezték egy új módját annak, hogyan szabaduljon meg ősz hajától - számol be a Fox News.

Az ősz hajat a hidrogén-peroxid hajgyökerekben való felhalmozódása okozza, ami káros oxidatív stresszt okoz. Ugyanez okozza a bőr pigmenthiányát, valamint a szempilla fehérré válását. Jelen tanulmány keretében vitiligóban szenvedő (fehérfolt-betegség) emberek bőr biopsziájának elemzését végezték el.

Felfedezték, hogy ezeknek az embereknek alacsony a kataláz nevű enzim szintjük, amely segít lebontani a hidrogén-peroxidot és enyhíti az oxidatív stresszt.

A kutatók ezt követően kataláz tartalmú krémmel kezelték a pácienseket, amely napfény hatására aktiválódott, s mind bőrük, mind szempillájuk visszakapta eredeti színét.

Ebből a felfedezésből kiindulva a kutatók úgy vélik, hogy egy hasonló krémet kifejlesztve helyreállíthatják az ősz hajszálak színét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 08. 08:05, hétfő | Belföld

Fokozódik a hőség a héten

Fokozódik a hőség a héten, a hőmérséklet csúcsértéke a hét második felében már megközelíti a 40 Celsius-fokot. Elszórtan egy-egy zápor, zivatar kialakulhat

2024. Július 08. 08:03, hétfő | Belföld

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálását

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálását.

2024. Július 08. 08:02, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: a magyaroknak fontos, hogy Kína szorgalmazza a békét

A magyaroknak fontos, hogy Kína szorgalmazza a békét a világban - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott.

2024. Július 07. 09:38, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor: a Türk Államok Szervezete létfontosságú pillére a Kelet és Nyugat együttműködésének

A Türk Államok Szervezetét (TÁSZ) a Kelet és Nyugat közötti együttműködés létfontosságú pillérének nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök szombaton az azerbajdzsáni Susában, ahol a szervezet informális csúcstalálkozóját tartot