Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2011. Szeptember 04. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Fizetik az elmaradt túlórák díjait a tűzoltóknak

Fizetik az elmaradt túlórák díjait a tűzoltóknak

A kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére, mely összeg megérkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) számlájára.

Augusztus 31-éig 56 tűzoltóság összesen több mint 3 milliárd forint támogatásban részesült.

A kormányhatározatban rögzített forrás 2011. augusztus 1-jén megérkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) számlájára. A finanszírozással kapcsolatos feladatok folyamatosak-tudatta a BM OKF.

Augusztus 31-ig összesen 88 hivatásos önkormányzati tűzoltóság küldte meg a BM OKF számára a túlmunkadíjak kifizetéséről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit. A megküldött támogatási szerződések közül 77-et már elfogadtak és aláírtak, azok nyomán megkezdődtek az utalások is. Egyes támogatási szerződéseket a benyújtónak javítania, illetve kiegészítenie kell, ezeket ezt követően lehet elfogadni. A főigazgatóság valamennyi érintett tűzoltósággal felvette a kapcsolatot, jelenleg a hibák javítása zajlik, ezt követően a módosított tanúsítványok visszaküldhetőek.

Eddig a gyulai, a szendrői, a szerencsi, a sátoraljaújhelyi, a sárbogárdi, a mosonmagyaróvári, a kapuvári, a csornai, a püspökladányi, a karcagi, a szigetszentmiklósi, a záhonyi, a paksi, a balatonfűzfői és a lenti-i tűzoltóság számára utalták át a pénzt. 56 tűzoltóság összesen több mint 3 milliárd forint támogatásban részesült.

A pénz kézhezvételét követően a tűzoltóságok haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak kifizetését. Ezután elszámolnak a BM OKF felé, amelynek végső határideje – a kormányrendelettel összhangban – 2011. október 20.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 30. 07:45, hétfő | Belföld

A hét közepén ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani.

2024. Szeptember 30. 07:41, hétfő | Belföld

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).

2024. Szeptember 30. 07:40, hétfő | Belföld

Októbertől Budapesten is az új ügyeleti rendszer működik

Október elsejével Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer, melynek hívószáma 1830.

2024. Szeptember 29. 08:18, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Csehországba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök is személyesen felköszönti 80. születésnapján Milos Zeman korábbi cseh köztársasági elnököt