Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Szeptember 03. 15:58, szombat | Helyi
Forrás: mti.hu

Folytatódik a városközpont szépülése, épülése Celldömölkön

Folytatódik a városközpont szépülése, épülése Celldömölkön

A celldömölki közterek rehabilitációja lassan egyre látványosabbá válik. Mint óvatos szobrász keze alól a csodálatos mű, úgy bontakozik ki a vadonatúj városközpont is a kivitelezők munkája nyomán.

Celldömölkön, 2011. augusztus 19-én, pénteken fejeződött be a belváros felújításának első üteme. A városközpontot augusztus 20-án avatták fel.

    A város közel 537 millió forint uniós támogatást, az összeruházás mintegy 71 százalékát nyerte el a Nyugat-dunántúli Operatív Program funkcióbővítő, város rehabilitációs pályázatán - közölte Fehér László, Celldömölk polgármestere.
Elmondása szerint a rehabilitációs munkák 35-40 százaléka készült el, mintegy 380 millió forintot fordítottak a városközpont felújításának első ütemére. A Dr. Géfin tér díszburkolattal ellátott rendezvénytérré alakult át, korszerűsítették a közvilágítást, átépítették a csapadékvíz-elvezető rendszert. A Sági úton - Ifjúság téren - átépítették a parkolókat, utakat, járdákat, rakodó felületeket, új, belső parkolót alakítottak ki. Megvalósult a csapadékvíz-elvezetés rendszerének és közvilágítás infrastruktúrájának fejlesztése is. A kilenc-emeletes épület és a szolgáltatóház között új, kétsávos út épült, 100 férőhelyes parkolót építettek ki.
Fehér László beszélt arról is, hogy október végére befejeződik a város régi központjának, a Szentháromság térnek a parkfelújítása. A díszburkolatos terület szélére padok kerülnek, a park szélén lévő járdák "megszűnnek", a gyalogos forgalom a sétatérre terelődik. A Szentháromság-szobor burkolatba rejtett díszvilágítást, szökőkutat építenek.
Év végén adják át a művelődési központban kialakított Art mozit. A projekt megvalósítása során kialakítanak egy 90-100 fős nézőteret, korszerűsítik a mozigépész helyiséget, kiépítik a szükséges technikai infrastruktúrát. A vetítővászon előtt egy pódiumot is létesítenek, így a helyiség alkalmas lesz rendezvények tartására, a Soltis színház számára pedig kamarateremként funkcionál majd. Felújítják, átalakítják a volt tűzoltósági épületet is, ahol gazdasági és közösségi funkciójú tereket, irodacsoportokat, üzlethelyiségeket építenek ki.
 

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.