Városlista
2024. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2012. Február 19. 21:43, vasárnap | Helyi
Forrás: www.apaczai.hu

GENIUS APÁCZAI DIPLOMA DÍJ

GENIUS APÁCZAI DIPLOMA DÍJ

Genius Apáczai Diploma Díj: A Pedagógusok Kossuth-Díja

Az Apáczai Kiadó immár 7. alkalommal adományozta oda a GENIUS APÁCZAI DIPLOMA ARANY, EZÜST és BRONZ DÍJAKAT a vele járó 500-500, 400-400 és 300-300 ezer forinttal 15 boldog, arra érdemes kiváló pedagógusnak. A GENIUS APÁCZAI DIPLOMA DÍJ rendkívül magas erkölcsi elismerést jelent.

Az arany, ezüst, bronz diplomán kívül, még egy PRIMUS Interpares díjat, és egy különdíjat is adományozott a kiadó a legkiválóbbaknak.

Szűkebb pátriánkban a sárvári Szent László Katolikus Iskola igazgatóját, Ördög Tibort érte a megtiszteltetés, hogy a pedagógusok Kossuth-díját, a celldömölki Apáczai Kiadó által adományozott Genius-díj arany fokozatát vehette át.

A GENIUS APÁCZAI DIPLOMA DÍJ követelményei:

1. Nevelési elveivel, gyakorlatával Móra Ferenc gyönyörű mondatát követi: „A szeretet az élet.”

2. Tanítványai szeretik szüleiket, testvéreiket; tisztelik, megbecsülik nevelőiket; tevékenyen részt vesznek az állatok és növények védelmében.

3. Magyarország a szülőhazánk, de tanulóit felkészíti a korszerű európai közösségi gondolatok befogadására. Ideiglenesen, anyagi megfontolásokból, karriervágyból kereshetjük a boldogulást a világ más tájain, de mindig és mindenütt arra kell törekednünk, hogy egyéni boldogulásunk mellett nemzetünket, hazánkat szolgáljuk szakmai és sporteredményeinkkel egyaránt.

4. Tanulóit megóvja az értéktelen, felszínes, tartalmatlan, talmi dolgoktól; káros szenvedélyektől, helyette a felebaráti szeretetet, toleranciát, a nálunknál gyengébbek segítését, támogatását mélyíti el nevelési elveivel.

5. Kapcsolatot teremt a határainkon túl élő magyar iskolák nevelőivel, tanulói közösségével, és cselekvően részt vesz édes anyanyelvünk ápolásában. Tanítványait nemzeti identitásunk megtartására, magyarságtudatunk megőrzésére neveli.

6. Oktatási és nevelési gyakorlatában a gyermekek érdekeit tartja elsődlegesnek.

7. Szaktárgyait a legcélravezetőbb módszerekkel tanítja tanulóinak.

8. Tanítványai megyei és országos tanulmányi versenyeken eredményesen szerepelnek.

9. A GENIUS APÁCZAI DIPLOMA DÍJRA az a pedagógus (tanító, tanár, gyakorlóiskolai szakvezető, igazgató) terjeszthető fel, aki legalább 20 éves tanítási gyakorlattal rendelkezik.

10. Legalább 10 éve apáczais tankönyvekből tanít, pályázatokat ír, bemutató tanításokat vállal.

Csak a nevelőtestület vagy az intézményvezető terjeszthet fel pedagógust vagy igazgatót a Genius Apáczai Diploma Díjra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 13. 08:56, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: a gyors bérkonvergencia a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése

A jövő évtől 3-6 százalék között alakulhat a GDP növekedési üteme, ehhez társul a gazdasági növekedésen alapuló gyors bérkonvergencia, ami a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése