Városlista
2024. október 12, szombat - Miksa

Hírek

2012. Január 27. 21:08, péntek | Helyi
Forrás: Cságoly Szilvia

Ismét ülésezett Celldömölk város képviselőtestülete

Ismét ülésezett Celldömölk város képviselőtestülete

A 2012-es év első soros ülését tartotta Celldömölk város önkormányzatának képviselőtestülete január 25-én, szerdán. Az ülésen fő napirendi pontként szerepelt a város idei pénzügyi tervezete, valamint számos lakossági ügy is.

Az év első képviselőtestületi ülése a hagyományoknak megfelelően Fehér László polgármester köszöntőjével kezdődött, majd a városvezető beszámolt a két ülés között történtekről. Benkőné Remport Lilla képviselő egy felhívással fordult a lakossághoz, figyelmeztetve az idős embereket, hogy trükkös csalók járják a várost, kéri, hogy mindannyian jobban figyeljünk az idegenekre. Ezután a városvezető jó hírrel fordult a lakossághoz, miszerint felgyorsultak a fürdőfejlesztéssel és szállodaépítéssel kapcsolatos események, hamarosan nagyobb változások várhatóak.

A pénzügyi terv megtárgyalása kapcsán számos képviselői hozzászólás érkezett, emellett a polgármester szólt néhány szót a közigazgatási változásokkal kapcsolatban. Mivel az intézményi költségvetések ismételt csökkentése a szükséges, Söptei Józsefné alpolgármester hozzászólásában elmondta, hogy meg kell próbálni még inkább az önként vállalt feladatokat leredukálni, amennyiben lehet a létszámokat megtartani. Danka Adél, a Városi Általános Iskola igazgatója tájékoztatta a leendő általános iskolásokat a beíratásról, mely április 3-án 8 és 16 óra között, illetve április 4-én 8 és 12 óra között lesz székhelyintézményben, illetve a tagiskolákban.

A továbbiakban szó esett arról, hogy volt tűzoltóság épületében az önkormányzati szolgáltatók milyen formában alakíthatják ki irodáikat, valamint hogy a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár épületében kialakított mozi próbaüzeme hogyan induljon. A lakossági kérdések megtárgyalása mellett elfogadták még a képviselők a város 2012. évi nagyrendezvény tervét, valamint a Társulási Megállapodások módosítását.

Címkék: Testületi ülés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 11. 07:20, péntek | Sport

Rafael Nadal visszavonul

Visszavonul Rafael Nadal, a spanyolok 22-szeres Grand Slam-győztes teniszezője.