Városlista
2024. október 10, csütörtök - Gedeon

Hírek

2012. Január 05. 22:35, csütörtök | Helyi

Kamarai regisztráció szerdánként Celldömölkön is!

Kamarai regisztráció szerdánként Celldömölkön is!

A kamarai törvény 2012. január 1-jétől életbelépő módosítása alapján valamennyi gazdálkodó szervezet köteles a kamarai nyilvántartásba vételét kezdeményezni.

A kamarai törvény 2012. január 1-jétől életbelépő módosítása alapján valamennyi gazdálkodó szervezet köteles a kamarai nyilvántartásba vételét kezdeményezni továbbá a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5.000 Ft kamarai hozzájárulást fizetni (a hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonható a tagdíjból). A Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.

A kamarai törvény módosítása három lényeges változást tartalmaz:
2012. január 1-től életbelépő új rendelkezések alapján a gazdálkodó szervezetek kötelesek

- kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni,
- a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni (a hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonható a tagdíjból),
- a Kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.

A törvénymódosítás nem érinti az agráriumot, vagyis a fő tevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozásokra, a mezőgazdasági termelőkre és az agrárkamarákra nem terjed ki a hatálya.

Lényeges továbbá, hogy a kamarai tagság továbbra is önkéntes marad, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá.

A törvény hatálybalépését követően létrejövő egyéni és társas vállalkozások a bejegyzésüket követő 5 napon belül, a már működő vállalkozások pedig a hatálybalépést követő 60 napon belül, legkésőbb 2012. március 1-ig kötelesek a székhely szerinti területi kereskedelmi és iparkamaránál a nyilvántartásba vételüket kezdeményezni.

A bejelentkezés módja:

Az elektronikus regisztrációt segítő szoftver elkészültéig (2012. január vége) a vállalkozások a kamarai honlapokról kinyomtatható adatlap kitöltésével és cégszerű aláírás után postai úton, a székhely szerint illetékes területi kereskedelmi és iparkamarához címezve, illetve személyesen. Az adatlap elektronikus, online verziója várhatóan 2012. január végén lesz elérhető, amely lehetővé teszi a gyors, számítógéppel történő kitöltést.

A személyes ügyintézésre egyrészt hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között a kamara szombathelyi székházában lesz lehetőség, január 16-ától pedig több helyen vidéken is. Celldömölkön a polgármesteri hivatalban szerdánként délőtt képviselteti majd magát a kamara. A tervek szerint ugyancsak január közepétől a vállalkozók a szombathelyi okmányirodában is letudhatják majd az előírt regisztrációt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 10. 12:54, csütörtök | Belföld

Növekvő kiberfenyegetés az egészségügyben: Az implantátumok hálózatba kapcsolása új veszélyeket rejt

A kibertámadások számának drámai növekedése globális szinten egyre nagyobb aggodalomra ad okot, különösen az egészségügyi szektorban.