Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Július 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Klubrádió: a Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint érvényes a rádió pályázata

Klubrádió: a Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint érvényes a rádió pályázata

A Fővárosi Ítélőtábla szerdán hozott határozatával hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának végzését, amellyel a testület érvénytelenítette a rádió pályázatát a budapesti 95,3 MHz frekvencia esetében - közölte a Klubrádió az MTI-vel.

Az MTI érdeklődésére a Fővárosi Ítélőtáblán annyit közöltek: szerdán, nem nyilvános tanácsülésen, valóban született döntés egy Klubrádió kontra médiatanács közigazgatási perben, ám annak tartalmáról addig nem adhatnak felvilágosítást, amíg a bíróság meg nem győződött arról, hogy a kézbesített határozatot minden érintett fél átvette.
A rádió tájékoztatása szerint a bírósági végzés kimondja, hogy a Klubrádió pályázatának alaki érvényességét a hatóság korábban már megállapította. Mint írják, a Fővárosi Ítélőtábla végzésében külön kiemelte, hogy a médiatanács "kötelességét megszegve helyezkedett szembe" a korábbi bírósági ítélettel, amelyben a médiatanácsot a korábbi győztes pályázatának kizárásra és az új pályázati győztes kihirdetésére kötelezte.
Közölték azt is: a hétfői határozat érdemi döntéshozatalra kötelezi a médiatanácsot a frekvenciapályázatban. A rádió úgy véli: az Autórádió Kft. pályázatának kizárása következtében új sorrend alakult ki, melynek eredményeként a pályázatot csak a magasan legtöbb pontszámot elért Klubrádió nyerheti meg. A rádió honlapján közölt információk szerint a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs.
A médiatanács július 5-én három budapesti rádiós frekvenciapályázat valamennyi pályázatát érvénytelenítette alaki okokból, közöttük a Klubrádió pályázatát is. A hatóság akkori tájékoztatása szerint a tizenegy pályázat érvénytelenítésénél a bíróság 95,3 MHz-es frekvenciapályázattal kapcsolatos döntését vették alapul, amely szerint alakilag érvénytelen az Autórádió Kft. nyertessé nyilvánított pályázata.
A Klubrádió jelenleg is a 95,3 MHz-es frekvencián sugároz, tavaly február óta ideiglenes engedéllyel. A hatóság tavaly júliusban hirdette meg a frekvenciát, ám decemberben az Autórádió Kft.-t hirdette nyertesnek. A Klubrádió a döntést megtámadta a bíróságon, amely kimondta: az Autórádió pályázata alaki okok miatt érvénytelen. A pályázaton a második legtöbb pontot a Klubrádió érte el.

Címkék: Média-rádió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket