Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Július 30. 13:07, vasárnap | Helyi

Küszöbön a negyedik melegfront!

Küszöbön a negyedik melegfront!

Tikkasztó hőség, erős napsütéssel. Várhatóan ez a hét lesz 2017 legforróbb hete.

Hétfőn tovább fokozódik a hőség, a hajnali 15-21 fokot követően délután már 32-37 fokot mérhetünk. Sok napsütésre van kilátás, legfeljebb reggel a még felhősebb középső tájakon fordulhat elő egy-egy zápor. A délies szél csak néhol élénkülhet meg.

Kedden szinte zavartalan lesz a napsütés, felhő alig lesz az égen. A déli, délkeleti szél főként a Dunántúlon megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik. A csúcshőmérséklet 34 és 38 fok között alakul.

Szerdán folytatódik a nagy meleg. Az ország nagy részén derült, napos, száraz, zavartalan idő várható, de a Nyugat-Dunántúlon a több fátyolfelhő mellett gomolyfelhők képződhetnek, melyekből az Alpokalján kisebb zápor is kialakulhat. A déli, majd a változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad.

Csütörtökön napos idő várható kelet felé vonuló magasszintű felhőkkel. A Nyugat-Dunántúlon a nappali gomolyfelhő-képződés miatt néhol záporok, esetleg zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 38 fok között alakul, utóbbi érték a keleti területeken már többfelé is előfordulhat.

Péntekenmarad a forróság 35 fok körüli maximumokkal. Csapadékra nem kell számítani. Sok napsütés várható, a szél csak néha élénkül meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható