Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Május 06. 21:03, péntek | Helyi
Forrás: www.nyugat.hu

Magyar bűnözők Ausztriában - celldömölki gyanúsítottak

Magyar bűnözők Ausztriában - celldömölki gyanúsítottak

Magyar bűnözők Ausztriában - celldömölki gyanúsítottak

Közös sajtótájékoztatót tartott Körmenden Ewald Dragosits alezredes, a Güssingi Rendőrkapitányság vezetője, és Szendrődi Barnabás alezredes, körmendi rendőrkapitány. A sajtótájékoztatón többek között az is elhangzott, hogy az osztrák és magyar rendőrök között a napi szintű kapcsolattartás első rendű, sok közösen megoldott bűnügyet tudhatnak maguk mögött a rendőrök.

Sajnos celldömölki vonatkozású esetről is szó volt, egy esetben a güssingi rendőrök értesítették a magyar kollégáikat, hogy rendszeressé váltak a betörések burgenlandi és stájer mezőgazdasági üzletekbe. Az elkövetők feltehetően magyarok. A körmendi rendőrök látókörébe ekkor kerültek a celldömölki lakosok, akik ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Öt személyt elfogtak, a gyanú szerint ők legalább12 műszaki áruházból loptak motorfűrészeket, munkagépeket, több mint 350 ezer euro (kb. 97 millió forint) értékben. A rendőrök több más személyt is beazonosítottak, az ő elfogásukra a napokban kerülhet sor.

A közel százmilliós lopássorozat néhány kulcsfigurája jól ismert a rendőrök előtt, ugyanis már évekkel ezelőtt milliós károkat okoztak Ausztriában, szintén betörésekkel. Akkor osztrák bíróság elé álltak, és osztrák börtönben töltötték le 5-7 éves börtönbüntetésüket. Akik már lebuktak, azok szervezetten, üzletszerűen elkövetett betörések miatt felelnek majd az osztrák bíróságon, és minimum 5 év börtönre számíthatnak. A visszaesők viszont akár 10 évig is élvezhetik egy osztrák börtön vendégszeretetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.