Városlista
2024. október 10, csütörtök - Gedeon

Hírek

2012. Január 03. 19:34, kedd | Helyi
Forrás: mti.hu

Megmentheti a celldömölki kórházat az integráció!

Megmentheti a celldömölki kórházat az integráció!

Bizonytalan a celldömölki kórház jövője.

Megmentheti az aktív kórházi ellátás megszüntetésétől a Celldömölki Kemenesaljai Kórházat az egyesítés a Vas Megyei Markusovszky Kórházzal, az integráció ötletét legutóbbi ülésén támogatta a Vas Megyei Közgyűlés is - erősítette meg Marton Ferenc (Fidesz) , a közgyűlés alelnöke kedden az MTI-nek.

A szándéknyilatkozatok már megszülettek és az egyesítés még azelőtt létrejöhet, hogy a megyei közgyűlés átadja az államnak a kórházakat - mondta.
A tervek szerint a szülészet változatlan formában működhet tovább, a sebészetnek viszont csökkenne a tevékenységi köre, de megmaradna például az endoszkópos epehólyag-eltávolítás és az úgynevezett egynapos sebészeti ellátás is.
A belgyógyászat működésében várhatóan nem lesz nagyobb változás Celldömölkön, hiszen az akut eseteket jelenleg is a megyeszékhelyen, a Markusovszky kórházban látják el.
Aktív ellátás Szombathely és Celldömölk mellett Vas megyében még Körmenden van, ahol szülészet és sebészet, valamint belgyógyászat is működik. Az MTI információja szerint elképzelhető, hogy ezeket is integrálják a megyei kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 10. 08:17, csütörtök | Sport

Magyar-holland - Sallai Roland: új szabályok vannak Telkiben

Új szabályok vannak Telkiben a hollandok és a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar labdarúgó-válogatottnál Sallai Roland elmondása szerint.