Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Szeptember 01. 18:45, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Megnyílnak a Leader-források

Megnyílnak a Leader-források

Az idén már csak elektronikus úton lehet Leader-forrásokra pályázni, és a projekteket előzetesen minősíttetni is kell. Megnőhet az eredményes pályázatok száma.


A Sághegy Leader Egyesület működési területén, amely a sárvári és celldömölki kistérségben lévő 57 községet és Répcelak városát jelenti, ismét lehet pályázni szeptember 30. és október 31. között az UMVP IV. tengelyének forrásaira. Az egyesület az elmúlt héten Sitkén és Jánosházán tartott tájékoztatót a megváltozott lehetőségekről: az előző fordulóval ellentétben idén már csak elektronikus úton lehet pályázni és a projekteket előzetesen minősíttetni is kell.

Az egyesület 365 millió forint kiosztható forrással rendelkezik, és kilenc célterületre lehet pályázatot beadni. A kötelező előminősítés miatt a pályázók nem tétlenkedhetnek, hiszen a kis értékű projekteket (képzés és rendezvény 250 ezer, közösségi célú és vállalkozási egymillió forint) már szeptember 5-ig be kell adni - tudtuk meg dr. Galántai György elnöktől. Az egyesület vezetője elmondta, hogy augusztus 25-én rendkívüli közgyűlést tartottak Répcelakon. Megismerkedtek a tízéves város irigylésre méltó fejlődésével, határoztak az alapszabály módosításáról a tagfelvétel további könnyítése érdekében. A tagság megerősítette az elnökség és a tisztségviselők mandátumát, s döntöttek arról, hogy továbbra is a munkaszervezetük segítségével végzik el a teendőiket.

A pályázati információk elérhetőek az egyesület honlapján: www.saghegyleader.hu. Várják a pályázókat a sárvári irodában is (Batthyány u. 34. volt borforgalmi udvar) munkanapokon 8-16 óráig, szerdán 18 óráig. Célszerű bejelentkezni a 95/321-132 telefonszámon. Tavasszal 36 nyertes pályázót értesítettek; az egyesület vezetői bíznak abban, hogy az eredményes pályázatok száma akár a háromszorosára is nőhet ebben a fordulóban.
 

Címkék: leader

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.