Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2014. Március 13. 11:08, csütörtök | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

"Öngyilkos himnusszal" lett az internet sztárja egy norvég kislány

Hódít a neten a Szomorú vasárnap.

Seress Rezső Szomorú vasárnap című világhíres dalának angol nyelvű változatával hódítja meg a nézőket egy hétéves norvég kislány.

Angelina Jordan az internet legújabb sztárja: a kislány a Norway´s Got Talent tehetségkutatóban énekelte el Billy Holiday Gloomy Sunday című számát, amit a magyar Seress Rezső az 1930-as évek közepén írt, és szinte azonnal sláger lett.

A Szomorú vasárnapot sok tragédia övezte: először megtaláltak egy cselédlányt, aki lúgkővel lett öngyilkos – a holtteste mellett ott volt a dal kottája. Aztán Lédig László pénzügyminiszteri tanácsos lőtte fejbe magát egy taxiban, búcsúlevele mellett a Szomorú vasárnapot találták. A korabeli sajtó elnevezte a dalt „gyilkos slágernek”, „öngyilkos himnusznak". A Szomorú vasárnapot azóta több mint 100 nyelven adták elő.

)

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Bulvár

Varga sérülésével foglalkoznak a német lapok

Elsősorban a súlyos sérüléseket szenvedő Varga Barnabás esetével és állapotával foglalkozott a helyi sajtó a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának vasárnap esti mérkőzése után.

2024. Június 18. 08:18, kedd | Bulvár

MTVA: nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását.

2024. Június 17. 13:08, hétfő | Bulvár

Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok

2024. Június 17. 09:58, hétfő | Bulvár

Nem tűnt fel nekik a terelés

Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. videóösszeállítással hívja fel a figyelmet a figyelmes vezetés fontosságára.