Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 10. 07:03, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Orbán Viktor: két választást nyertünk

Orbán Viktor: két választást nyertünk

Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, mind a kettőt megnyertük - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnapról hétfőre virradó éjjel Budapesten, a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a Bálná

Orbán Viktor köszönetet mondott Magyarország összes választópolgárának, aki úgy döntött, hogy részt vesz a kettős választáson.

Elmondta, a vasárnapi önkormányzati és európai parlamenti választáson 57 százalékos volt a részvétel Magyarországon. A demokrácia köszöni szépen, jól van, ez is egy szép rekord - értékelt.

Gratulált a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, amely "öldöklő küzdelemben" elérte a bejutáshoz szükséges 5 százalékot.

Hozzátette: Budapesten és Magyarországon két választást tartottak, és mind a kettőt megnyerték. "Ráadásul háborús helyzetben, nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket" - fogalmazott Orbán Viktor.

Kiemelte, hogy Budapesttel együtt húsz vármegyei közgyűlés van Magyarországon, ezek közül mindegyiket megnyerték. Elvesztettünk három megyei jogú várost és megnyertünk négyet, összességében ebből is jól jöttünk ki - jegyezte meg.

Budapestről szólva jelezte: még várni kell a főpolgármester-választás végeredményére. Szentkirályi Alexandrának igaza volt, az egyetlen esély arra, hogy az eddig Budapestet vezető főpolgármestertől meg lehessen szabadulni, az a döntés volt, amelyet a Fidesz-KDNP jelöltje meghozott - jelentette ki.

A fővárosi kerületekre kitérve elmondta, a kormánypártok elvesztettek egy kerületet, és visszanyertek egyet.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarországon ma az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak.

Azt mondta, az európai parlamenti választás üzenete, politikai tartalma úgy fogalmazható meg, hogy Magyarországon az emberek világosan megüzenték: békét akarnak, ha a háború és a béke között kell választani, akkor a békét választják.

Hozzátette: megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Kijelentette: azt tudja vállalni a kormányfőként, hogy a kormány ezzel a felhatalmazással a háta mögött kettőzött erővel küzd azért, hogy Magyarországot kívül tartsa a háborúból.

"Összegezve az európai parlamenti választás eredményét, ezt egy táviratban tudjuk elküldeni Brüsszelbe, ami így hangzik: migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel stop" - fogalmazott.

Megjegyezte: a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében "írta ki a magyar történelemből a Momentumot".

Azt is mondta, a magyar emberek világosan megmondták: azokat, akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordulnak, meg fogják büntetni. Nem kérnek azokból, akik a hazájuk ellen dolgoznak, mindegyiket leszavazták - fogalmazott.

Orbán Viktor megköszönte a Fidesz és a KDNP aktivistáinak azt "a fantasztikus munkát", amit az elmúlt hatvan és az utolsó néhány napban véghez vittek. A szombati egymillió találkozás napja hosszú ideig európai rekord is marad, talán nem hosszabb ideig, mint két évig - jegyezte meg Orbán Viktor.

Azt üzente híveiknek, az önkénteseknek, aktivistáknak, "talpasaiknak, az utcai harcosainak", hogy legyőzték a régi és az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra mindig le fogják őket győzni.

"A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" - zárta beszédét Orbán Viktor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.

2024. Június 18. 08:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor Mark Ruttével tárgyalt

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget