Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Szeptember 03. 19:09, szombat | Helyi
Forrás: VMRFK - Szombathely

Rendőrségi hírek

Rendőrségi hírek

Sárvár és Celldömölk környékéről 2011. szeptember 2.

A kora reggeli órákban az egyik sárvári üzem biztonsági szolgálatától bejelentették, hogy az üzem portáján a dolgozók kiléptetésénél a csomagátvizsgálások során egy meggyeskovácsi, egy acsádi, és egy vásárosmiskei lakosnál különféle helyben készült termékeket találtak, összesen 30.000 Ft értékben. Nevezett személyeket előállították és meghallgatták, lakóhelyükön házkutatás végeztek. Az ügyben a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Valamivel 9 óra előtt az Ölbő-Alsószeleste MÁV állomás forgalmi szolgálattevője bejelentette, hogy a 88-as főúton levő vasúti átjáróban levő sorompó csapórúdját ismeretlen tgk. letörte. Ismeretlen személy az általa vezetett tehergépkocsival közlekedett a 88-as főútvonalon Sárvár felől Vát irányába. Haladása során a 6. km szelvényben lévő közút vasút szintbeli kereszteződésénél a tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba hajtott, és letörte a vasúti átjárót biztosító fény és félsorompó -b- árbocán lévő csapórudat, majd a helyszínről eltávozott. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Késő délelőtt egy sárvári lakos személyesen bejelentette, hogy lakóhelyén a társasházban a tulajdonát képező lakattal zárt pincerekeszbe ismeretlen elkövető ajtóleemelés módszerével behatolt. Onnan több horgászbotot, orsókat és egyéb különféle horgászfelszereléseket tulajdonított el 405.000 Ft értékben.

Egy vönöcki lakos telefonon tett bejelentést a Celdömölki Rendőrkapitánságra, hogy az éjszaka folyamán Celldömölkön, a Vasútállomás területén lévő kapcsoló kertből kábellopás történt. A helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy az állomás területén a bekerített kapcsoló kertből a drótkerítést kivágva 4 db 8 méteres réz földelő kábelt tulajdonítottak el az éjszaka folyamán. A vezetékek elvágása a vasúti közlekedés biztonságát nem veszélyeztette. Lopási kár: 58.176 Ft, míg a rongálási kár: 200.000.- Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.