Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Augusztus 30. 00:42, kedd | Helyi

Rendőrségi hírek Celldömölk és Sárvár környékéről

Rendőrségi hírek Celldömölk és Sárvár környékéről

2011. augusztus 28.

Sárvár belterületén igazoltattak a rendőrök egy helyi lakost, akinek a hátizsákjából 2 kg krumpli és 4 kg cékla répa került elő. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a zöldségeket a férfi a Tilosalja utca egyik nyitott kiskertből tulajdonította el, mellyel mintegy 2.000 Ft kárt okozott. A járőrök a férfit a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították, ellen szabálysértési eljárás indítottak.

A járőrök Sárváron a Várkerület úton igazoltattak egy helyi lakost, aki kerékpárjával imbolyogva közlekedett a Kossuth tér felől a Rákóczi utca irányába. Az ellenőrzés során a férfi leheletén alkoholszag volt érezhető, ezért vele szemben a helyszínen alkoholszonda alkalmazására került sor, mely pozitív értéket mutatott. A férfit a rendőrök előállították a Sárvári Rendőrkapitányságra, vele szemben közigazgatási eljárást indítottak.

Délután egy sárvári lakos kerékpárjával közlekedett Sárváron a Sótonyi út felől a Várkerület irányába a Rákóczi utcában. Haladása során felhúzódott a terelő vonalhoz, mert a kereszteződésben balra akart kanyarodni, azonban irányváltoztatási szándéka nélkül jobbra kormányozta kerékpárját. A manőver során összeütközött az őt jobbról előző helyi lakos által vezetett Opel típusú személygépkocsival. A baleset során személyi sérülés nem történt. Az ügyben szabálysértési eljárás indult.
Egy jánosházi lakos tegnap késő este egy Opel típusú személyautóval közlekedett Nyőgér felől Sótony irányába a 8439-es úton, mikor haladása során az úttest bal felén lévő bokros területről hirtelen egy szarvasbika ugrott gépkocsija oldalának. A baleset során személyi sérülés nem történt, a vad a helyszínről elfutott.


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.