Városlista
2024. október 10, csütörtök - Gedeon

Hírek

2012. Január 09. 22:20, hétfő | Helyi

Sellyei Gáborné a Magyar Kultúra Lovagja

Sellyei Gáborné a Magyar Kultúra Lovagja

A rangos elismerést a Falvak Kultúrájáért Alapítvány hívta életre 1998-ban a magyar államnak szóló millenniumi ajándékként

2012. január 22-én kerül megrendezésre a XVI. Magyar Kultúra Napja Gála, ahol tíz ország harmincöt személyisége veszi át a kultúra lovagja elismerést a magyar és az egyetemes kulturális örökség ápolása, közkinccsé tétele, alkotó fejlesztése, a kultúrák nemzetközi együttműködésének elősegítése, valamint kulturális tevékenység támogatása érdekében huzamos időn át kifejtett önzetlen, lovagias tevékenységért.

A címre a Kultúra Lovagrendje tanácsadó testületén kívül hazai és határon túli civil szervezetek, társadalmi szervezetek, alapítványok, intézmények, önkormányzatok pályázat útján állítottak jelöltet.

. Az Egyetemes Kultúra Lovagja címet hárman, a Magyar Kultúra Lovagja címet 29-en vehetik át, a Posztumusz Magyar Kultúra Lovagja címet pedig hárman kapják meg a január 22-i gálán

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány kuratóriuma a Kultúra Lovagrendje nemzetközi tanácsadó testülete javaslata alapján

aMagyar Kultúra Lovagja címet adományoz:

Sellyei Gáborné (Egyházashetye) főiskolai adjunktusnak,

aki az alábbi indoklással vált a magyar kultúra lovagjává:

Lovagias tettek: A térség meghatározó személyisége. A Berzsenyi-nap újraindítója, és szervezője. Alapító vezetője az 1997-ben alakult Hetyei Daloskörnek, a 2002-ben alakult Örökség serleggel kitüntetett Zörej Zenekarnak, és a 2004-ben létrejött SOZZ-kvartettnek, amely napjainkban kvintetté alakult. Alapítója a 2000-ben létrehozott Múzsa Egyesületnek, amely a faluért tenni akarókat fogja össze, valamint a hagyományok ápolásával, ünnepek szervezésével és a fiatalok nevelésével foglalkozik. Ötletadója és vezetője a 2011-ben 20. éves „Hetyei Nemzetközi Művészeti Napok” rendezvénysorozatnak, és a 16. éves Hetyei Nemzetközi Dalostalálkozónak.


„Kulturális örökség ápolásáért”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 10. 12:54, csütörtök | Belföld

Növekvő kiberfenyegetés az egészségügyben: Az implantátumok hálózatba kapcsolása új veszélyeket rejt

A kibertámadások számának drámai növekedése globális szinten egyre nagyobb aggodalomra ad okot, különösen az egészségügyi szektorban.