Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2013. Július 30. 14:07, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Több mint 800 darabos a világ legnagyobb dobfelszerelése - Videó

Több mint 800 darabos a világ legnagyobb dobfelszerelése - Videó

Nyolcszáztizenhárom darabból áll a világ jelenlegi legnagyobb dobfelszerelése, amely azonban nem egy rockzenészé, hanem egy amerikai lelkészé.

Az 56 esztendős Mark Temperato remekül dobol, és hitvallása szerint nincs, ki ne szeretné a dobokat. Szerelésében persze nem csupán fa és fémtestű kisebb-nagyobb dobok vannak, hanem rengeteg cintányér, kolomp, lábgép - lábdobok, -cintányérok, kolompok megszólaltatásához - és egyéb ütős hangszer.

A New York állambeli Lakewillben élő lelkipásztornak húsz évébe telt összeszedegetni az összes tartozékot és megtervezni az egész szerelés felállítását úgy, hogy mindent meg tudjon szóltatni ülő vagy álló helyből, de egy lépést se kelljen tennie. Ez egyébként a Guinness-rekorderség alapfeltétele ebben a kategóriában."A szerelés minden darabja benne van a fejemben, mint egy zongoristáéban az összes billentyű. Csak éppen neki 88-at kell észben tartania" - idézte a lelkészt a brit Metro újság.

A szerelés felállítása 15 órába telik, de még a szétszedése is 10-be.Temperato nem akar megállni 813 darabnál, ezresre akarja bővíteni szerelését, amely megtekinthető és -hallgatható a http://youtube/qn3a96iaxhI netcímen.

Címkék: dob, felszerelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 08:56, vasárnap | Bulvár

Semjén Zsolt: menthetetlen, visszataszító és botrányos néhány pap közelmúltbeli botránya

Menthetetlennek, visszataszítónak és botrányosnak nevezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes annak a néhány papnak a közelmúltbeli botrányát, amelyek - mint mondta - \"az egyházat és a keresztény közéletet egyaránt megrázták\".

2024. Szeptember 13. 07:00, péntek | Bulvár

Az étterem kamerafelvételei alapján jött rá a NAV, hogy bevételeinek egy részét eltitkolja a cég

Nem is hinné, milyen agyafúrtak a NAV ellenőrei.

2024. Szeptember 10. 07:40, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve a horvátországi Plitvicei-tavaknál

Idősebb férfire támadt egy medve a Plitvicei-tavaknál Horvátországban, az őt ápoló orvosok szombat este közölték, a férfi állapota stabil - közölte internetes oldalán a horvát közszolgálati televízió (HRT).

2024. Szeptember 06. 08:26, péntek | Bulvár

A Nélküledet játssza a legújabb zenélő út Magyarországon

Hatvan és Lőrinci között, a 21-es főúton készült el Magyarország harmadik zenélő útburkolata