Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. November 18. 07:00, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Több százan küzdöttek, hogy ne menjenek be a tőzsdére

Több százan küzdöttek, hogy ne menjenek be a tőzsdére

A Wall Street-ellenes mozgalom több száz támogatója vonult fel csütörtökön New York üzleti negyedében, megpróbálva megakadályozni, hogy az alkuszok bejussanak a tőzsdére.

A megmozdulás részvevői közül, akiknek létszáma később mintegy ezerre duzzadt, 177-et őrizetbe vett a rendőrség, köztük Ray Lewist, Philadelphia volt rendőrfőnökét. A New York-i „tőzsdebezáró” akció egy országos, erőszakmentesnek deklarált megmozdulás része volt, amelyet a belvárosfoglaló mozgalom tiltakozásként hirdetett meg azért, hogy kedden a hatóságok a Manhattanben lévő Zucotti Parkban felszámolták a tüntetők sátortáborát. A New York-i demonstrációkat mégis összecsapások kísérték, amelyekben 7 rendőr és 10 tüntető megsérült.

A szervezők szerint a mostani a két hónapja elindult mozgalom legnagyobb megmozdulása lesz. A tüntetők a nap folyamán el szándékoznak foglalni 14 metrómegállót, a városházával szemközti Foley teret és át akarnak vonulni a brooklyni hídon is. A hídon megrendezett legutóbbi akciójuk idején a rendőrök 700 embert őrizetbe vettek.

Dallasban csütörtökön a rendőrök közbiztonsági és köztisztasági okokra hivatkozva felszámolták a tüntetőknek a városháza előtt létesített táborát. 18 személyt, aki nem volt hajlandó önként távozni, őrizetbe vettek. Berkeleyben egy hasonló akció során a Kaliforniai Egyetem területén 20 sátrat lebontottak és két személyt bevittek a rendőrségre.

Címkék: new york, tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik