Városlista
2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2014. Március 16. 05:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Vége a Barbie babáknak, jön a Lammily

Vége a Barbie babáknak, jön a Lammily

Átlagos testekből kreálták.

Noha ma még aligha ugrik görcsbe a Mattel részvényeseinek gyomra, ha meghallják a Lammily nevet, Barbie érdekes ellenfele repülőrajtot vett. Hogy mi lesz belőle, az majd kiderül.

Nickolay Lammnak elege lett a Barbie babák valóban meglehetősen természetellenes testarányából, ezért úgy döntött, megalkotja a saját változatát. Az átlagos női testet mintázó babáját Lammilynek nevezte el.

A terv egy dolog, a megvalósításhoz viszont pénz kell, amit a művész a Kickstarter nevű oldalon kezdett el gyűjteni. Meglehetősen ambiciózus elképzelése az volt, hogy megpróbál 95 ezer dollárt összeszedni.

A március 5-én kezdett gyűjtés megdöbbentő eredményt hozott, hiszen alig egy nap alatt túl is lépte az eredeti célt és 106 ezer dollárt kalapozott össze virtuálisan.

A Lammily jelszava „az átlagos szép”. Olyannyira átlagos, hogy megalkotásához Nickolay Lamm az amerikai Járványkezelési- és Megelőzési Központ 19 éves lányokra vonatkozó felmérését használta fel.

A tervező arra is ügyelt, hogy ne csak a baba arányai, hanem az öltözködés is közelítsen a valóságoshoz, a képek alapján azt nehezen lehetne Lammilyt túlzott divatozással vádolni.

„Azt szeretném, ha Lammily az egészséges életmódot hirdetné. A magam részéről imádom a változatosságot és fontosnak tartom, hogy szeressük magunkat, ugyanakkor szembe kell néznünk az elhízás okozta veszélyekkel is. Vannak egészséges plus size hölgyek is, de összességében nem szeretném, ha olyan babák készülnének, amelyek azt sugallják a gyerekeknek, hogy túlsúlyosnak lenni rendben lévő dolog” – indokolta Nickolay Lamm, hogy miért nem tervez plus size változatot Lammilyből.

Aki úgy érzi, neki jobban bejön Lammily, mint Barbie, az a tervek szerint már idén év vége felé megveheti magának. A dolog iróniája, hogy ebben a hírek szerint a Mattel volt gyártási alelnöke, Robert Rambeau lesz majd Nickolay Lamm segítségére.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 13:21, péntek | Bulvár

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport, az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.

2024. Június 27. 07:31, csütörtök | Bulvár

Ferencz Orsolya: nagy nemzeti büszkeség a magyar űrhajósprogram

A kutatási-tudományos projektek végrehajtása mellett a fiatalok inspirációja kiemelt feladata a magyar űrhajósprogramnak, de az országnak is nagy nemzeti büszkeséget jelent

2024. Június 24. 12:24, hétfő | Bulvár

Varga sérülésével foglalkoznak a német lapok

Elsősorban a súlyos sérüléseket szenvedő Varga Barnabás esetével és állapotával foglalkozott a helyi sajtó a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának vasárnap esti mérkőzése után.

2024. Június 18. 08:18, kedd | Bulvár

MTVA: nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását.