Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Október 06. 10:40, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Volánbusz: utolsó fázisához ért a kártyaterminálok telepítése a járműveken

Volánbusz: utolsó fázisához ért a kártyaterminálok telepítése a járműveken

Várhatóan az ősz végig lezárul a POS-terminálok telepítése a Volánbusz járművein, így hamarosan már az összes helyközi járatukon lehet majd fizetni bankkártyával vagy okoseszközzel - közölte a vállalat szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint a készülékek telepítése az előzetes terveknek megfelelően halad, így az autóbuszok háromnegyedén már most elérhető az online fizetés.

A fejlesztés része a tarifareformnak, amely elsősorban az új vármegye- és országbérletek bevezetése révén tette olcsóbbá és jóval könnyebbé, egyszerűbbé is az utazást országszerte - tette hozzá a Volánbusz.

Emlékeztettek, a társaság a nyár elején kezdte meg a készpénzmentes fizetés kiterjesztését. Június vége óta több mint 4000 autóbuszt szereltek fel terminállal, és országszerte 15 szerelőcsapat dolgozik folyamatosan azon, hogy ősz végéig mind az 5330, helyközi közszolgáltatást ellátó buszon elérhetővé váljon az elektronikus jegy- és bérletváltás.

A készpénzmentes fizetési lehetőségről az autóbuszokon elhelyezett matricákról és az autóbusz-vezetőktől is tájékozódhatunk - írták.

A MÁV-VOLÁN-csoport a közlemény szerint bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

Címkék: volán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 06. 10:36, vasárnap | Belföld

A közmédia visszautasítja Magyar Péterék követeléseit

2024. Október 06. 10:36, vasárnap | Belföld

Aradi vértanúk - Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, vasárnap reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

2024. Október 06. 10:35, vasárnap | Belföld

Íme az ötöslottó nyerőszámai

2024. Október 05. 20:00, szombat | Belföld

Magyar Péter a »propagandamédia« termékeinek bojkottjára szólított fel

A Tisza Párt elnöke azt kérte a jelenlévőktől, hogy bojkottálják az MTVA mellett a többi között a Hír TV, a TV2, az Origo, a Magyar Nemzet, a Metropol, az Index és a \"rogáni propaganda\" valamennyi \"csápját\".